Bota Fauci: Zhdukja e poliomielitit do të ishte e pamundur me keqinformimin aktual

Fauci: Zhdukja e poliomielitit do të ishte e pamundur me keqinformimin aktual

Këshilltari i Shtëpisë së Bardhë COVID-19 Anthony Fauci kritikoi mediat për përhapjen e informacionit të rremë në lidhje me vaksinat, duke thënë se “zhdukja e lisë dhe poliomielitit do të ishte e pamundur me dezinformimin aktual”.

Shkencëtari foli një ditë pas kritikave të Presidentit të SHBA Joe Biden për Facebook dhe rrjete të tjera, në të cilat ai i akuzoi ata për transmetimin e informacionit të rremë në lidhje me vaksinat dhe për “vrasjen e njerëzve”.

Operatorë të mëdhenj të mediave sociale që përhapin dezinformata se vaksinat “vrasin njerëz”, tha Biden të premten, ndërsa Shtëpia e Bardhë u kërkoi atyre një qëndrueshmëri më të madhe në lidhje me dezinformimin në rrjete.

Mesazhet në media

Facebook ka mbrojtur veten kundër akuzave, duke thënë se tashmë ka tërhequr më shumë se 18,000 dezinformata në lidhje me COVID-19 dhe ka ndarë më shumë se dy miliardë informacione të sigurta rreth virusit corona dhe vaksinave.

Dr. Fauci iu përgjigj një reporteri të CNN i cili e pyeti nëse ai mendonte “ne mund të kishim mundur linë ose të çrrënjosur poliomielitin nëse Fox News do t’i kishte paralajmëruar njerëzit natë për natë për këto probleme të vaksinave”.

Kanali Fox News, i cili ka mbështetur prej kohësh ish-Presidentin Donald Trump, publikon mesazhe skepticizmi ndaj vaksinimit kundër COVID-19.

Teoritë e konspiracionit

Pas valës së parë të vaksinimit në të gjithë vendin, ritmi i vaksinimit është ngadalësuar ndjeshëm në Shtetet e Bashkuara. Rastet e infektimit me COVID-19 po rriten në vendet me normat më të ulëta të vaksinimit, ashtu si varianti infektiv i deltës po përhapet me shpejtësi.

Qëllimi i njoftuar nga Joe Biden, për të vaksinuar 70 përqind të të rriturve deri në festën kombëtare më 4 korrik, nuk është arritur.

Skepticizmi fillestar në lidhje me vaksinat në shumë pjesë të Shteteve të Bashkuara është zhvilluar në armiqësi, pasi mesazhi kundër vaksinave është përforcuar nga teoritë e konspiracionit të transmetuara nga media konservatore.