Bota Fotoja që tregon keqmenaxhimin e vaksinimit në BE

Fotoja që tregon keqmenaxhimin e vaksinimit në BE

Një fotografi tronditëse që tregon një person duke pritur për vaksinimin Covid në një grumbull me karrige boshe, tregon të vërtetën lakuriqe për fushatën e vaksinimit në BE.

Fotoja, e cila u bë në Bruksel, u publikua, ndërsa autoritetet belge paralajmëruan për “vonesa serioze” të programit të vaksinave, ndërsa Franca dhe Gjermania paralajmëruan për izolime të mëtejshme për shkak të rritjes së rasteve me Covid. Qytetari pret t’i bëhet vaksina në një terminal të aeroportit Zaventem në Bruksel.

Sipas shifrave të fundit, 6.5% e të rriturve që jetojnë në Bashkimin Evropian janë vaksinuar.

Ndërkohë Angela Merkel dhe Emmanuel Macron po përballen me rebelim në vendet e tyre rreth masave të bllokimit. Udhëheqësit e Parisit kanë kërcënuar me një bllokim 3 javor, ndërsa kancelarja gjermane po përballet me kritika për paralajmërimin e saj për vazhdimin e kufizimeve.