Extra Fotot mahnitëse që tregojnë sa i bukur është planeti Tokë

Fotot mahnitëse që tregojnë sa i bukur është planeti Tokë

Sa herë që mendojmë se e njohim planetin ku jetojmë, Toka na dhuron surpriza, shpesh herë të këndshme.

Si në rastin e 280 peizazheve mahnitëse të fotografuara nga një mjeshtër si gjermani Michael Poliza, që ka udhëtuar në skajet më të largëta për një pamje, një kontrast, një emocion.

Libri fotografik i Michael Poliza, The World.

Fotografi që ka përmbledhur në librin që nuk mund të mos quhej The World (Toka). Më poshtë janë dhjetë prej tyre, nga më domethënëset.

Tre luanesha pranë liqenit Ndutu në parkun kombëtar të Serengetit, në Tanzani

 

Lava e vullkanit Erta Ale, në Etiopi

 

Grup pinguinësh në Antarktidë

 

Shkëmbinjtë në Parkun Kombëtar të Purnululu, në Australinë veriore

 

Pyjet e rizoforës në Phang Nga Bay, në Tajlandë.

 

Varka në tregun ujor të fshatit Nampan, në Birmani
Pamje dramatike e vullkanit Hálendið, në malet e Islandës

 

Lindja e diellit në liqenin e kripës që ndodhet në Salar de Uyuni, në Bolivi

 

Në ishujt e largët Kurili, në jug të Kamçatkës ruse, zogjtë e quajtur “uritë e Brunnich” fluturojnë nga një shpellë magjepse, ndërsa dielli është pas tyre

 

Një ari dhe një person duket sikur takohen, në qytezën e Churchill, Kanada