Extra Fotot më të mira të udhëtarëve të National Geographic për 2019

Fotot më të mira të udhëtarëve të National Geographic për 2019

Katania, Itali

Një foto e mirë udhëtimesh, na tregon diçka mbi përshkrimin e vendit. Por një foto fantastike udhëtimesh zbulon disa aspekte mbi karakterin e vërtetë të atij vendi, të cilat mund të jenë të fshehura aty, por që duket se kanë pritur fotografin që t’i zbulojë.

National Geographic sjell fotot më të mira të udhëtarëve, bashkëpunëtorë të kësaj reviste ndërkombëtare shkencore e natyrore, të cilat kapin sensin autentik dhe goditës të një vendi.

“Fotografia është një medium i ndërlikuar që kërkon një aftësi për të parashikuar dhe pritur”, shpjegon fotografi Michael Melford.

Shumë prej udhëtarëve-fotografë u angazhuan të arrinin këto shkrepje të mrekullueshme që në orët e para të mëngjesi. Shumëçka u është dashur të organizojnë. Por pavarësisht planifikimit, asnjëri prej tyre do të mund ta kishte parashikuar së çfarë do të kishin fiksuar në aparatet e tyre. Ndaj, bëni një udhëtim përqark botës, nga Darjeeling, në Kenia apo Rrugën e Madhe Oqeanike në Australi, me fotot më të mira të udhëtarëve të National Geographic për vitin 2019.

Stamboll, Turqi
Shpella Kate Kove, Groenlandë
Ujëvara Iguazu, Brazil

12 apostujt, Australi
Sardenja, Itali
Sardenjë, Itali
Samburu, Kenia
Rio De Zhaneiro, Brazil
Parku Kombëtar Yellowstone, Uajoming, SHBA
Parku Kombëtar Torres Del Paine, Kili
Parku i Madh Kombëtar Teto, Uajoming
Palm Springs, Kaliforni
Ouahu, Hawai
Nanyuki, Kenia
Nachi, Japoni
Moab, Utah
Malet Elk, Kolorado
Kejp Taun, Afrikë e Jugut
Kebek, Kanada
Jaisalmer, Indi
Ishulli Sapelo, Xhorxhia
Insbruk, Austri
Honolulu, Hawai
Filadelfia, Pensilvani
Ely, Nevada
Dolomitet, tali
Darjeeling, Indi
Bogota, Kolumbi
Barriera e Madhe Koralore, Australi
Akullnaja Ruth, Alaskë
Akullnaja Matanuska, Alaskë
Agra, Indi
Liqeni Titikaka, Peru