Shëndet Frutat dhe perimet që pastrojnë trupin nga nikotina

Frutat dhe perimet që pastrojnë trupin nga nikotina

Disa prej frutave dhe perimeve ndihmojnë duhanpirësit të pastrojnë nikotinën nga organizmi, duke mos kërcënuar shëndetin.

Ja disa prej tyre

Portokallet janë një nga frutat më të rëndësishëm sidomos për sasinë e vitaminës C që përmbajnë.

Kivi –përmban vitaminat A, C dhe E

Lëngu i karotës përmban vitaminat A, B, C, K që ndihmojnë në largimin e nikotinës nga trupi. Nikotina shkatërron lëkurën, por falë vitaminave tek lëngu i karotës ju ruani lëkurën tuaj.

Brokoli përmban nivele të larta të vitaminës C, përmban gjithashtu substanca që mbrojnë mushkëritë nga helmet.

Spinaqi, i pasur në vitamina dhe acid folik ndihmon trupin kundër nikotinës.