Extra Gati ligji, burg burrave që tradhtojnë gratë

Gati ligji, burg burrave që tradhtojnë gratë

Tashmë do të ketë një ligj për të dënuar burrat që tradhtojnë. Ky ligj shumë i diskutuar dënon marrëdhëniet seksuale jashtë martesës dhe i konsideron të jashtëligjshme ato mes personave të të njëjtit seks.

Lëvizja është kritikuar ashpër nga grupet e të drejtave të njeriut, që e përshkruajnë si shkelje flagrante të lirive dhe të drejtave themelore.

Projekt-ligji është vendosur të miratohet me urgjencë javën e ardhshme, pasi qeveria i dha dritën jeshile të mërkurën.

Human Rights Watch e cilësoi këtë draft “rrënues jo vetëm për gratë dhe pakicat fetare e ato gjinore, por për të gjithë indonezianët”.