Bota Gjermania heq nga kushtetuta fjalën ”racë”

Gjermania heq nga kushtetuta fjalën ”racë”

Fjala “racë” do të zhduket nga kushtetuta gjermane, ranë dakord kancelarja Angela Merkel, zëvendëskancelari, Olaf Scholz dhe ministri i Brendshëm Horst Seehofer, sipas ”Sueddeutsche Zeitung”.

Nisma është për shkak të një propozimi të të Gjelbërve, fillimisht i refuzuar.

“Fjala ‘racë’ do të hiqet, ndërsa mbrojtja nga racizmi do të mbetet”, shkruan gazeta e Mynihut.

Në nenin 3 të Kushtetutës së Gjermanisë lexojmë se askush nuk duhet të penalizohet ose favorizohet “për shkak të racës së tij”.

“Koncepti i racës shfaqet shkencërisht joadekuate”, vë në dukje gazeta.