Aktualitet Gjykata e Kasacionit i vë vulën, dënohet italiani që vrau të riun...

Gjykata e Kasacionit i vë vulën, dënohet italiani që vrau të riun shqiptar

“Gati për të vënë në qeli vrasësin e shqiptarit”. Kështu shprehen mediat italiane për Mirko Franzoni-n, italianin që vrau një të ri shqiptar në vitin 2013.

Franzoni ishte dënuar më parë, por Gjykata e Lartë e Kasacionit i vuri vulën duke i dhënë 9 vjet e katër muaj burg. Siç shkruajnë mediat, që nga kjo e enjte, ai duhet të dërgohet në burg.

Ngjarja

Ngjarja për të cilën u dënua Mirko Franzoni ndodhi në Dhjetor të vitit 2013. Ai vrau me armë zjarri Eduard Ndojin, 26 vjeç pasi kishte hyrë për të vjedhur në banesën e të vëllait.

Franzoni i ka qëndruar gjithmonë idesë se nuk kishte për qëllim ta vriste të riun shqiptar. Mediat flasin edhe për një hipotezë se, Ndoji kishte hyrë në banesë aksidentalisht, diçka që gjyqtarët nuk e besuan kurrë.

Familjarët e Eduard Ndojit kërkuan 125 mijë euro dëmshpërblim nga familja e autorit. Edhe pse shifra u miratua nga gjykata, asgjë nuk ia dha familjes shqiptare.

Avokatja e familjes Ndoj shpjegoi për mediat italiane se autori i vrasjes nuk ka kërkuar falje dhe nuk ka bërë asnjë gjest ndaj familjes Ndoj që të tregojë shenjë pendimi.