Politika Gjykata Kushtetuese pezullon gjykimin për 30 Qershorin, do t’i drejtohet “Venecias”

Gjykata Kushtetuese pezullon gjykimin për 30 Qershorin, do t’i drejtohet “Venecias”

Gjykata Kushtetuese vendosi t’i drejtohet Komisionit të Venecias për të kërkuar opinion për zgjedhjet lokale dhe vendosi të pezullojë shqyrtimin kushtetues.

Palët në çështje kanë të drejtë të paraqesin nga një pyetje për Komisionin e Venecias.

Kujtojmë se Voltana Ademi çoi në Gjykatën Kushtetuese zgjedhjet e 30 qershorit 2019, duke kërkuar që të shpallet pavlefshmëria e tyre.