Histori HARTA: Sa ishte Shqipëria në kohën e Skënderbeut

HARTA: Sa ishte Shqipëria në kohën e Skënderbeut

Arkitekti Artan Shkreli ka publikuar së fundmi një hartë që paraqet territoret e Arbërisë në vitin 1452, kohë kur në trojet shqiptare qeveriste Skënderbeu.

Përmes një postimi në “Facebook”, Shkreli komenton se harta është ne kulmin e rezistencës shqiptare ndaj osmanëve, nga Gjiri i Kotorrit ne Gjirin e Lepantos, dhe zemrën e saj me Skënderbeun.