Kuriozitete Inteligjenca Artificiale, një “pupël” përballë syrit të njeriut

Inteligjenca Artificiale, një “pupël” përballë syrit të njeriut

Zhvillimi i inteligjencë artificiale as që i ofrohet kapacitetit që ka syri i njeriut, as në aspektin e kapjes së pamjes në këndet e duhura, e as në transmetimin e figurës.

Ky është edhe mendimi i ekspertëve të teknologjisë digjitale në bashkëpunim në ata të mjekësisë, që thonë se suksesi i transmetimit të dritës në sy është shkencë më vete, dhe se inteligjenca artificiale ende është laike përballë syrit.

Sado që shpenzojmë të holla në kamera të sofistikuara që kapin pamje të mahnitshme, asnjë nga ato nuk mund të afrohen me pikselët që kap syri.

Në fakt, studimet që vijnë nga Universiteti Kalifornisë thonë se me gjithë 7,500 setet e imazheve që janë kapur në një pamje, edhe me ato nuk i është përafruar pamjes që del nga syri – një makineri kjo e përshkruar si “misterioze” dhe “e përkryer”.