Bota Jack Ma shfaqet për herë të parë në publik pas disa muajsh...

Jack Ma shfaqet për herë të parë në publik pas disa muajsh mungesë

Bashkëthemeluesi miliarder i Alibaba, Jack Ma, u rishfaq për herë të parë pas më shumë se dy muaj mungesë nga ngjarjet publike, pasi perandoria e tij e teknologjisë vazhdon të përballet me vëzhgim nga rregullatorët kinezë.

Manjati foli sot në një konferencë në internet me njëqind mësues në zonat rurale, në fushat e veprimtarive filantropike për të njohur përpjekjet e arsimtarëve në zonat më të largëta të vendit.

Bashkëthemeluesi miliarder i Alibaba u rishfaq të mërkurën, në një video të botuar nga media shtetërore kineze. Ai u shfaq duke folur me mësuesit në Kinën rurale si pjesë e një ngjarjeje filantropike.

Rishfaqja e Ma mund të zvogëlojë thashethemet për fatin e tij, ndërsa Pekini vazhdon hetimet për riorganizimin e Ant Group dhe Alibaba, në mes të antitrustit.

Ma nuk kishte bërë një paraqitje publike ose postim në media sociale që nga fundi i tetorit, pak më shumë se një javë para se Filiali financiar i Alibaba, Ant Group, të planifikohej të renditej në bursat e Shangait dhe Hong Kong. IPO u bllokua në minutën e fundit nga rregullatorët kinezë, dhe kompanitë e tij që atëherë janë shënjestruar si pjesë e një goditje të përshkallëzuar të teknologjisë nga Pekini.

Aksionet e listuara në Hong Kong të Alibaba u rritën më shumë se 9% të mërkurën pasi video u publikua, duke ndihmuar në fshirjen e disa prej humbjeve që janë grumbulluar që kur u tërhoq IPO e Ant Group. Aksioni gjithashtu mundësoi një grumbullim më të gjerë në rezervat e teknologjisë kineze që tregtojnë në Hong Kong.

Alibaba është kompania më e famshme e teknologjisë e Kinës, por përballet me një mori sfidash që rrezikojnë ta ndryshojnë rrënjësisht atë përgjithmonë. Autoritetet kineze po hetojnë kompaninë mbi baza antitrusti, ndërsa shtyn gjithashtu filialin e saj të gjerë financiar, Ant Group, për të rishikuar biznesin.