Bota Java vendimtare për Brexit, Johnson kërcënon të vetët: Kush voton kundër, përjashtohet

Java vendimtare për Brexit, Johnson kërcënon të vetët: Kush voton kundër, përjashtohet

Kryeministri britanik Boris Johnson kërcënon të dëbojë nga Partia Konservatore çdo deputet që voton kundër qeverisë për Brexit në një përshkallëzim dramatik të tensioneve përpara një jave vendimtare në Westminster.

Një burim i partisë zbuloi se çdo deputet konservator që voton kundër qeverisë këtë javë do të dëbohet nga partia dhe nuk do të jetë në gjendje të kandidojë përkrah konservatorëve të tjerë në zgjedhjet e ardhshme.

“Një mesazh shumë i thjeshtë po u dërgohet konservatorëve – nëse ata nuk e mbështesin qeverinë të martën, ajo (partia) do të shkatërrohet në pozicionin e saj negociues dhe do t’i dorëzojë kontrollin parlamentar Jeremy Corbyn-it”, shtoi ai.

Beteja për Brexit po afrohet këtë javë kur ligjvënësit e opozitës do të kërkojnë ndryshimin e ligjit nga të gjitha partitë nëse qeveria përpiqet të bllokojë Brexit pa një marrëveshje, gjë që do të dëmtonte ekonomikisht Britaninë.

Udhëheqësi i Laburistëve Jeremy Corbyn është gati të bëjë gjithçka për të parandaluar Brexit pa një marrëveshje.

Kjo e vë në kundërshtim me Johnson, pararendësin e fushatës dalëse 2016, i cili ka rritur aksionet e tij që nga ardhja në pushtet në korrik me një premtim për të tërhequr Mbretërinë e Bashkuar nga BE në 31 tetor me ose pa një marrëveshje.

Johnson ka vetëm një shumicë në parlamentin me 650 vende, kështu që kërcënimet e tij për largimin e deputetëve, si ish-ministrat e Financave dhe Mbrojtjes Philip Hammond dhe David Gauke, mund të çojnë në zgjedhje të reja.