Bota Jeremy Corbyn ripranohet në parti

Jeremy Corbyn ripranohet në parti

Komiteti Ekzekutiv Kombëtar i Laburistëve Britanike (NEC) ka ripranuar në radhët e partisë ish udhëheqësin dhe referencën e të majtës Jeremy Corbyn, i pezulluar në javët e fundit.

Corbin, 71 vjeç me 54 vite aktive në Partinë Laburiste, ishte përjashtuar përkohësisht pasi kritikoi verdiktin e Komisionit Kombëtar për të Drejtat e Njeriut duke dënuar përgjigjen e pamjaftueshme të laburistëve kundër diskriminimit dhe abuzimit të denoncuar nga militantët hebrenj në dy vitet e para të vetë udhëheqjes korbinase.

Sidoqoftë, këtë mëngjes Jeremy kishte bërë publike një deklaratë të paraqitur para organeve të partisë dhe pasardhësit të tij, Keir Starmer, në të cilën ai tërhoqi të paktën një pjesë të atyre kritikave.