Extra Jeta e spiunit me 17 të dashura kthehet në film

Jeta e spiunit me 17 të dashura kthehet në film

Jeta e jashtëzakonshme e një super-agjenti të fshehtë izraelit, që vepronte në Siri, është kthyer tani në një serial të suksesshëm në Netflix.

Agjenti izraelit, Eli Cohen, luhet nga Sasha Baron Cohen (aktori i Alig G), dhe paraqitet si një Xhejms Bond me 17 të dashura, i cili i kishte dërguar Izraelit shumë informacione nga Siria.

Cohen shtirej si një eksportues i pasur mobiliesh në Argjentinë, organizonte festa me vajza seksi për elitën siriane, në mënyrë që t’u merrte informacione.

Kontributi i tij ishte shumë i rëndësishëm për “Luftën 6-ditore” që Izraeli e fitoi kundër Sirisë. Por ai u kap nga forcat siriane dhe u ekzekutua.