Histori Kërkesa fisnike e Geraldinës për dasmën e saj me Ahmet Zogun

Kërkesa fisnike e Geraldinës për dasmën e saj me Ahmet Zogun

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Excelsior” ka botuar, të premten e 1 prillit 1938, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me kërkesën e veçantë të mbretëreshës së ardhshme të Shqipërisë për dasmën e saj, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

 

Kontesha Apponyi, e fejuara e mbretit të Shqipërisë, nuk dëshiron të marrë dhurata për dasmën e saj

Budapest, 31 mars. – Nga Tirana u është thënë gazetave hungareze se kontesha Geraldinë Apponyi, e fejuar me Mbretin e Shqipërisë, ka vendosur të mos pranojë dhuratat e dasmës, dhe në vend të tyre, ajo ka kërkuar që pjesëmarrësit të ndihmojnë (dhurojnë) për krijimin e Shtëpisë së Veteranëve në Tiranë.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania