Sport Koret pas ndeshjes me Kroacinë, federata e RMV-së kërkon masa ndaj Mirlind...

Koret pas ndeshjes me Kroacinë, federata e RMV-së kërkon masa ndaj Mirlind Dakut: Të kërkojë falje

Mirlind Daku pas ndeshjes me Kroacinë, me një mikrofon në dorë, u bashkua me festimet e tifozëve shqiptarë të pranishëm në stadiumin e Hamburgut.

Në një video të publikuar në rrjete sociale sulmuesi, i rrëmbyer nga emocionet, është bashkuar me thirrjet ofenduese ndaj Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë.

Federata e Maqedonisë së Veriut reagoi menjëherë dhe kërkoi që ndaj sulmuesit të merren masa disiplinore.

“Shprehim shqetësimin tonë të thellë dhe dënojmë thirrjet nacionaliste të futbollistit të Shqipërisë Mirlind Daku drejtuar kundër shtetit të Maqedonisë pas ndeshjes së djeshme ndërmjet Kroacisë dhe Shqipërisë në Kampionatin Europian.

Një sjellje e tillë është e papranueshme dhe në kundërshtim me vlerat bazë të sportit dhe respektit të ndërsjellë që promovon futbolli.

Sporti, veçanërisht futbolli, është baza e një bashkëpunimi dhe respekti ndërmjet Kombësive të ndryshme.

Retorika nacionaliste, megjithatë, i minon këto parime, duke nxitur ndarjen dhe armiqësinë midis tifozëve dhe shoqërive.

Parimet politike janë të përfshira në rregulloret e shoqatave ndërkombëtare si FIFA dhe UEFA. Federata e Futbollit të Maqedonisë do t’i dërgojë një letër zyrtare UEFA-s për këtë sjellje skandaloze.

I bëjmë thirrje futbollistit shqiptar Mirlind Daku që të kërkojë falje publike për sjelljen e tij dhe për dëmin që ka shkaktuar.

Gjithashtu u bëjmë thirrje institucioneve përkatëse që të hetojnë këtë incident dhe të marrin masat e duhura disiplinore për të përforcuar standardet e sjelljes që priten nga të gjithë sportistët.

Angazhimi ynë për të promovuar unitetin, respektin dhe lojën e ndershme në sport mbetet parësor”, shkruhet në deklaratën e Federatës së Futbollit të Maqedonisë së Veriut.