Aktualitet KPA shkarkon nga detyra Kryetarin e Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori

KPA shkarkon nga detyra Kryetarin e Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori

Kolegji i Posaçëm i Apelimit shkarkon kryetarin e Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori.

Vetë Zaganjori nuk është i pranishëm në seancë.

Komisioneri publik kërkoi ndryshimin e vendimit të KPK i cili la në detyrë gjyqtarin e parë të Gjykatës së Lartë.

Trupi gjykues shqyrtoi cështjen në tërësi. Bazuar në aktet e administruara dhe provat e paraqitura arriti në konkluzionin se duhet ndryshuar vendimi i KPK dhe vendos shkarkimin nga detyra të Xhezair Zaganjorit

Sipas KPA Zaganjori nuk justifikoi pasurite e paluajtshme dhe as shkollimin e femijeve ne SHBA e Gjermani.