Extra Kujdes Google dhe Facebook po ju vëzhgon! Studimi: Gjurmojnë përdoruesit kur shohin...

Kujdes Google dhe Facebook po ju vëzhgon! Studimi: Gjurmojnë përdoruesit kur shohin porno për të marrë…

Google dhe Facebook janë duke ndjekur faqet që trasmetojnë përmbajtje për të rritur, duke marrë të dhëna për përdoruesit e tyre, ka zbuluar një studim.

Google duket të ndjekë 74% të faqeve për të rritur, ndërsa Facebook ndjek 10% të këtyre faqeve.

Këto u publikuan nga studiues amerikanë nga Microsoft si dhe studiues të Universitetit të Pensivanisë dhe Carnegie Mellon, të cilët skanuan 22.484 faqe me tema për të rritur, për të parë se ku shkonim të dhënat e përdoruesve.

Analiza e tyre tregoi se 93% e këtyre faqeve pornografike dërgojnë të dhëna në kompani të palëve të treta.

Nuk është ende e qartë se çfarë mund të bëjnë Google dhe Facebook me këto të dhëna, ndonëse ata e kanë mohuar një gjë të tillë.