Kulturë Kulla e Sahatit në Tiranë në këndet më të pazakonta (FOTO)

Kulla e Sahatit në Tiranë në këndet më të pazakonta (FOTO)

Përgjatë tre viteve të fundit, fotoreporterja e BIRN Ivana Dervishi ka mbledhur një seri fotosh të objektit më karakteristik të Tiranës, Kullës së Sahatit, në këndet më të pazakonta në të cilat ajo shfaqet për kalimtarët.

E ndërtuar midis viteve 1822-1840, Kulla e Sahatit është 35 metra e lartë dhe bën pjesë në kategorinë I të monumenteve të kulturës. Ajo është pjesë e organizimit urbanistik të qendrës qytetare të mesjetës së vonë të qytetit të Tiranës, krahas tregut (pazarit), ndërtesave administrative, ndërtimeve të kultit (xhami) dhe të tjerave për përdorim shoqëror.

Kulla e Sahatit është pjesë e ansamblit arkitekturor të Xhamisë së Et’hem Beut ngjitur me të.

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit 2014. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit 2014. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2015. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2015. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2015 Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2015 Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, reflektuar nga një pellg uji pas shiut, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2017. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë në sfond të një çifti që pozon për një puthje për një seri fotosh mbi të drejtat LGBT në Shqipëri,, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN

Kulla e Sahatit në Tiranë në sfond të një çifti që pozon për një puthje për një seri fotosh mbi të drejtat LGBT në Shqipëri,, 2016. Foto: Ivana Dervishi/BIRN