Histori Kur Franca dekoronte Esat Pashën me titullin e “Oficerit të Madh të...

Kur Franca dekoronte Esat Pashën me titullin e “Oficerit të Madh të Legjionit të Nderit”

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Excelsior” ka botuar, të premten e 14 prillit 1916, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me dekorimin e Esat Pashë Toptanit nga presidenti francez, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Esat Pasha merr titullin e Oficerit të Madh të Legjionit të Nderit

“Dje, Presidenti i Republikës (Raymond Poincaré) dekoroi Esat Pashën me titullin “Oficer i Madh i Legjionit të Nderit” në prani, të z. de Fontenay, ministrit të Francës në Shqipëri, dhe z. Krajewsky, delegat francez në komisionin e kontrollit të Shqipërisë.

Presidenti i qeverisë së Shqipërisë u tregua i prekur thellësisht nga pritja që iu bë dhe falënderoi duke shpresuar se po afronte momenti kur ai do të bëhej akoma dhe më i denjë për simbolin e nderit qe Franca i bëri.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania