Histori Kur froni i Shqipërisë iu ofrua trashëgimtarëve të Bonapartit

Kur froni i Shqipërisë iu ofrua trashëgimtarëve të Bonapartit

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Excelsior” ka botuar, të mërkurën e 1 korrikut 1914, në faqen n°7, dhe të hënën e 9 janarit 1922, në ballinë, shkrimet në vijim në lidhje me propozimin e fronit të Shqipërisë, asokohe, trashgimtarëve të Napoleon Bonapartit, të cilët, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar:

Një Bonapart kandidat në fronin e Shqipërisë?

“Romë, 30 qershor (shkresë e veçantë nga Excelsior). – Personalitetet shqiptare që kanë sugjeruar kandidaturën e princit Roland Bonapart në fronin e Shqipërisë, kanë deklaruar se dëshirojnë të propozojnë këtë emër për konsultim popullor, në rast se Princ Vidi abdikon.”

Kandidatët e mundshëm në fronin e Shqipërisë

Z. dhe Znj. Zherom-Napoleon Bonapart (1922)

“Froni i Shqipërisë, i cili ishte i zënë përkohësisht nga Princ Vidi, sapo i është ofruar Z. Zherom-Napoleon Bonapartit, i cili banon në Shtetet e Bashkuara ku është shumë i njohur në shoqërinë e lartë. Nip i Zherom, mbretit i Vestfalisë dhe vëllai më i ri i perandorit, Z. Bonapart është i martuar me një grua amerikane.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania