Aktualitet Kur mbreti Zog shpallte të dielën dhe jo më të premten si...

Kur mbreti Zog shpallte të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi për të gjitha fetë në Shqipëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Le Gaulois” ka botuar, të hënën e 21 janarit 1929, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me vendimin e mbretit Zog për të shpallur të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi javore për të gjitha sektet fetare në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Në Shqipëri

Vendimet e mbretit Zog

Tiranë, 20 janar.

“Mbreti Zog ka shpallur të dielën dhe jo më të premten si ditë pushimi javore tani për të gjitha sektet fetare në Shqipëri.

Myslimanët, të cilët përbëjnë shumicën e popullsisë së mbretërisë, do të duhet të punojnë të premten, por atyre do t’u lejohen disa momente atë ditë për të recituar lutjet e veçanta të Sabbat-it.”

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania