Kulturë Kur qeveria e Zogut kërkoi unifikimin e drejtshkrimit të gjuhës shqipe

Kur qeveria e Zogut kërkoi unifikimin e drejtshkrimit të gjuhës shqipe

Nga Aurenc Bebja*, Francë

“Le Petit Parisien” ka botuar, të dielën e 6 tetorit 1935, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me krijimin e një komisioni të posaçëm për unifikimin e drejtshkrimit të gjuhës shqipe, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Për unifikimin e drejtshkrimit të gjuhës shqipe

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Tiranë, 5 tetor (Dep. Petit Paris.)

Ministria e Arsimit sapo ka formuar një komision të posaçëm për të studiuar mundësinë e unifikimit të drejtshkrimit të gjuhës shqipe.

Kjo iniciativë u prit me shumë simpati nga intelektualët dhe shkrimtarët e vendit.

*Burimi: Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania