Aktualitet Kush është Rovena Gashi, bashkëpunëtorja e afërt e Llallës që iu refuzua...

Kush është Rovena Gashi, bashkëpunëtorja e afërt e Llallës që iu refuzua viza nga ambasada amerikane

Rovena Gashi është një ndër prokuroret që i është refuzuar viza nga ambasada amerikane në Tiranë.

Kjo u bë me dije sot në reagimin e Prokurorisë së Përgjithshme.

Po kush është ajo? Rovena Gashi njihet si një prej bashkëpunëtoreve të afërta të kryeprokurorit Adriatik Llalla.

Ajo mban detyrën e drejtoreshës së Drejtorisë së Marrëdhënieve Juridiksionale me Jashtë, ndërkohë që në dorë të saj janë është edhe struktura e posaçme në prokurori për zbatimin e ligjit të dekriminalizimit.

Sipas deklaratës së Llallës, Rovena Gashi ishte thirrur në takim nga ambasada amerikane në Tiranë një ditë para se të hidhej shorti për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Në atë takim asaj i është komunikuar gjithashtu edhe revokimi i vizës për në SHBA.

Bashkë me Rovena Gashin, ambasada amerikane i ka refuzuar vizën edhe shumë gjyqtarëve dhe prokurorëve të tjerë, ndonëse emrat e tyre nuk bëhen publike./Lapsi.al