Bota Largimi nga Koreja e Veriut, diplomatët rusë kthehen në atdhe me karrocë

Largimi nga Koreja e Veriut, diplomatët rusë kthehen në atdhe me karrocë

Ishte një largim tepër i pazakontë nga Koreja e Veriut. Një grup diplomatësh të Rusisë dhe familjarët e tyre, u kthyen në atdhe duke shtyrë me dorë një karrocë hekurudhore për shkak të masave kufizuese ndaj Covid-19.

8 personat udhëtuan për 32 orë nga Peniani, fillimisht me një tren dhe autobus, përpara se të përshkonin në këmbë rreth 1 kilometër mbi shinat e trenit duke kaluar kështu kufirin për në Rusi.

Koreja e Veriut ka bllokuar pjesën më të madhe të transportit të pasagjerëve për të frenuar përhapjen e virusit. Shteti komunist pretendon se nuk ka pasur asnjë rast të konfirmuar, por vëzhguesit ndërkombëtarë e kundërshtojnë këtë pohim.

Që prej vitit të kaluar, është ndaluar hyrja apo largimi i trenave dhe vagonëve në Korenë komuniste. Shumica e fluturimeve ndërkombëtare janë pezulluar gjithashtu. Madje në pikat kufitare është shtuar dhe prezenca ushtarake për të ndaluar çdo transmetim të Covid-19.

Nga këto kufizime, diplomatët rusë pa shumë mundësi zgjedhje, u detyruan që të përdornin këtë metodë të vështirë të kthimit në atdhe. Ata festuan pasi kaluan kufirin, ku i prisnin zyrtarë të ministrisë së jashtme që i mundësuan më pas kthimin komod për në shtëpitë e tyre.

“Meqenëse kufijtë janë mbyllur për më shumë se një vit dhe trafiku i udhëtarëve është ndalur, u desh një udhëtim i gjatë dhe i vështirë për të arritur në shtëpi”, tha Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë në një postim në Facebook.