Bota Mbreti i Suedisë “tkurr” benefitet, u heq statusin mbretëror pesë nipërve dhe...

Mbreti i Suedisë “tkurr” benefitet, u heq statusin mbretëror pesë nipërve dhe mbesave

Mbreti Karl Gustav me princeshën e Kurorës Viktora dhe vajzën e saj, Estelle

Mbreti i Suedisë ka zvogëluar numrin e anëtarëve të familjes që do të vazhdojnë të marrin fonde nga taksapaguesit, duke u hequr statusin mbretëror pesë nipërve dhe mbesave të tij.

Sipas një njoftimi zyrtar nga Pallati Mbretëror Suedez, fëmijët e Mbretit Karl Gustav do të mbajnë titujt e tyre të princit / princeshës dhe të dukës / dukeshës, por nuk pritet të kryejnë detyrat mbretërore, dhe nuk privilegjohen me pagesë.

Dy nipërit dhe dy mbesat e mbretit të cilët u përjashtuan nga ky vendim janë fëmijët e Princeshës së kurorës, Victoria, Princesha Estelle dhe vëllai i saj i vogël, Princi Oscar.

Anëtarët e familjes mbretërore mirëpritën ndryshimet duke reaguar pozitivisht në media sociale.