Kryesore Medalje për 26 pjesëtarë të Forcave të Armatosura

Medalje për 26 pjesëtarë të Forcave të Armatosura

Njëzet e tre ushtarakë të gradave të ndryshme dhe 3 civilë që punojnë në strukturat e Forcave të Armatosura u nderuan me medalje nga ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka.

Ushtarakët dhe civilët u nderuan me motivacione të ndryshme, që nga trimëria e deri te kontributi për arritje të veçanta.

Ministrja Xhaçka falenderoi ushtarakët dhe civilët për bashkëpunimin për t’i shërbyer vendit dhe komunitetit.

“Secili prej jush, e pa diskutim çdo efektiv i FA e punonjës i kësaj Ministrie, më keni ndihmuar për të shtyrë përpara reformat në sektorin e mbrojtjes, për të mbështetur djemtë dhe vajzat tona në uniformë brenda dhe jashtë kufijve, për t’i ardhur në ndihmë çdo familje shqiptare në vështirësi për shkak të motit të keq apo temperaturave të larta, si institucion përgjegjës tanimë për emergjencat civile.

Ka një fakt që nuk duhet mohuar e madje duhet përsëritur me zë të lartë: sado të përpiqemi për të modernizuar Forcën të Armatosur, sado mangësi të përkohshme të kemi në punën tonë, asgjë dhe askush nuk e zëvendëson pasurinë më të madhe që Forca e Armatosur ka, dhe kjo pasuri janë njerëzit e saj”.

Ministrja Xhaçka përmendi gjithashtu arritjet ushtarake gjatë vitit 2018, duke veçuar medaljen e bronzit që komandot fituan në stërvitjen ndërkombëtare “Cambrian Patrol”.