Ekonomi Merkel: Gjermania, gati të ringrejë ekonomikisht Europën

Merkel: Gjermania, gati të ringrejë ekonomikisht Europën

Gjermania duhet të ndihmojë anëtarët e tjerë të BE-së të ringjallë ekonomitë e tyre pas krizës së shkaktuar nga pandemia koronare, tha kancelarja Angela Merkel në një takim me anëtarët e koalicionit të Unionit Kristian Demokratik dhe Unionit të Kristian Social.

Për Gjermaninë, si një komb i orientuar nga eksporti, është thelbësore që partnerët e saj në BE të jenë mirë, tha ajo

Merkel tha se duhen konsultime të reja mbi një program rindërtimi të BE-së.

Nuk është në interes të askujt që vetëm Gjermania të dalë e fortë nga kriza, tha ajo, siç raportohet nga pjesëmarrësit në takim, sipas Reuters.

Ajo u pajtua me drejtuesin e fraksionit CDU / CSU, Ralph Brinkhaus, se Gjermania do të duhet të transferojë burime të rëndësishme financiare në Bruksel, dhe që Bundestag do të vendosë për këtë.

Prodhimi ekonomik gjerman ka të ngjarë të ketë rënë nga 20 në 25 përqind gjatë disa javëve, tha të martën, banka shtetërore e zhvillimit KfW.

Banka vlerësoi se kulmi i rënies ka të ngjarë të ketë kaluar në prill nëse shmanget një valë e dytë e infektimit.

Me lehtësimin e një numri masash kufizuese, ekonomia e Gjermanisë duhet të paktën pjesërisht të normalizohet deri në verë, sipas KfW.