Bota Milano, 200 000 vetë në shesh kundër racizmit

Milano, 200 000 vetë në shesh kundër racizmit

Rreth 200 000 vetë marshuan në Milano për të protestuar kundër racizmit të shtunën pasdite. Sipas organizatorëve protesta u realizua me qëllim në qendrën e Lombardisë, aty ku Partia e ministrit të Brendshëm Salvini, Lega, ka edhe mbështetësit më të mëdhenj.

Sipas tyre, qeveria po promovon frikën dhe urrejtjen ndërkohë që përhap ndarjen. Nga ana tjetër, Salvini thotë që ligjet e reja për emigracionin që qeveria ka miratuar do ta bëjnë më të sigurt Italinë. Në një dekret të votuar shtatorin e kaluar, autoritetet italiane e kanë më të lehtë të deportojnë emigrantët dhe t’u heqin nënshtetësinë nëse kryejnë vepra të rënda penale.

Në drejtimin e qeverisë së re që formohet nga një koalicion ky kryeson Lega dhe Lëvizja 5 Yjet, Italia është përpjekur që të mbyllë kufirin jugor dhe nuk ka lejuar anijet e shpëtimit në Mesdhe që të dërgojnë refugjatë në portet e saj.

Demonstruesit marshuan nën sloganin “Njerëzit të parët”, duke këmbëngulur se diversiteti është një thesar kulturor.