Kulturë ”Mjellma e shkëlqyer”, Uma Thurman mbush 50 vjeç

”Mjellma e shkëlqyer”, Uma Thurman mbush 50 vjeç

Aktoria holivudiane Uma Thurman mbush 50 vjeç, por 50 vitet e saj duket se janë vetëm 20 të djeshmit: filozofia budiste, trajnimi i përditshëm dhe vizitat estetiko-kirurgjike jo vetëm që e mbajnë atë simpatike dhe tonifikuar, por e kanë shndërruar në një ”mjellmë të shkëlqyer”.

Uma lindi më 29 prill 1960, në Boston dhe emri i saj nuk është një emër arti: babai ishte studiuesi më i famshëm Budist në Amerikë; mamaja ishte një baroneshë gjermane e cila në SHBA u prezantua së pari si modele dhe më pas u diplomua si psikoterapiste.

Çifti rriti vajzën dhe tre vëllezërit e saj në një edukim të rreptë dhe mistik (emri i mesëm i Uma është Karuna që do të thotë dhembshuri në Tibetin e lashtë), por ajo nuk ishte në gjendje të përmbajë hovin e vajzës: vetëm 15 vjeç merr pjesë në një lojë shkollore, është e apasionuar pas biznesit dhe papritmas vendos të ndjekë aktrimin.