Politika MPJ mbledhje për situatën në Maqedoni

MPJ mbledhje për situatën në Maqedoni

Tirana zyrtare nuk ka reaguar ndaj akuzave të drejtpërdrejta që vijnë nga Maqedonia se ajo ka ndërhyrë në punët e brendshme të vendit fqinj me hartimin e platformës shqiptare.

Në ministrinë e Jashtme po mbahet një mbledhje ku po diskutohet për zhvillimet e fundit në Maqedoni, por ende nuk dihet nëse do të ketë një reagim zyrtar.

Marrëveshja mes LSMD –se dhe BDI –se është mbështetur në platformën e partive shqiptare, te cilat kërkuan arritjen e barazisë së plotë në përputhje me Marrëveshjen e Ohrit dhe Kushtetutën, zbatimin e multi -etnicitetit në Kushtetutë, ku shqiptarët te njihen si popullsi shtet-formuese, arritjen e barazisë së plotë gjuhësore, me përdorimin e gjuhës shqipe në të gjitha nivelet e qeverisjes apo një debat gjithëpërfshirës mbi flamurin, himnin dhe stemën shtetërore të Republikës së Maqedonisë në mënyrë që simbolet shtetërore të reflektojnë multietnicitetin shoqëror dhe barazinë etnike.