Extra Nëse ke shumë këpucë, diçka nuk shkon me ty

Nëse ke shumë këpucë, diçka nuk shkon me ty

Blerja e një palë këpucëve të reja përcakton rritjen e vetëvlerësimit dhe gjendjen shpirtërore më të mirë për këtë arsye femrat e lëshojnë veten në blerje të detyrueshme, pasi kjo plotëson mungesën e diçkaje tjetër që për momentin nuk mund ta kenë. Duke mos qenë në gjendje të hanë çokollatë vazhdimisht, ato preferojnë blerjet e pakursyeshme dhe blerjen e këpucëve për të përmirësuar gjendjen shpirtërore.

Këpucët janë një mënyrë e pavetëdijshme për të përmirësuar vetë-imazhin. Në fakt, nuk është rastësi që gratë zgjedhin këpucë të veçanta kur duan të tërheqin vëmendjen.

Por kini kujdes që një pasion i thjeshtë gjithashtu mund të bëhet një obsesion. Në Shtetet e Bashkuara termi “shoesaholic” lindi për të treguar se një person i cili posedon më shumë se 60 palë këpucë, në këtë rast kthehet në një obsesion, i cili duhet të mbahet nën kontroll, sepse situata mund të dalë nga kontrolli. Në vitin 2011 u publikua dokumentari i parë për këtë “mani”.

Sipas hulumtimeve të fundit nga “University of Kansas” në Shtetet e Bashkuara, këpucët zbulojnë karakteristikat e personit që i vesh ato. Nga studimi del se ankthi ka tendencë të veshë këpucë që janë gjithmonë të përkryera, të pastra dhe këpucët e reja, praktike dhe funksionale shoqërohen me njerëz që janë me humor dhe të këndshëm ndërsa amfibët karakterizohen nga njerëz agresivë, kurse femrat e qeta preferojnë këpucë të rehatshme.

Gjatë jetës sonë, ne udhëtojmë rreth tre mijë kilometra dhe këpucët janë, pra, jetësore dhe shumë të dobishme gjatë ekzistencës sonë, edhe nëse për gratë kjo përfaqëson diçka më shumë: mundësinë e transformimit të saj dhe të qenurit unike.