Aktualitet Nis vaksinimi kundër Covid edhe në Korçë

Nis vaksinimi kundër Covid edhe në Korçë

Nis procesi i vaksinimit të bluzave të bardha edhe në Korçë. Fillimisht është parashikuar të vaksinohen mjekët dhe infermierët të cilët janë në vijën e parë të frontit të luftës ndaj Covid-19 e më pas do të procedohet me grupet e tjera të popullsisë.

Në ditën e parë të procesit do të vaksinohen 150 mjekë dhe infermierë të Spitalit të Korçës dhe mjekë të qendrave shëndetësore. Mësohet se gjithsej do të vaksinohen rreth 1000 bluza të bardha në të gjithë qarkun e Korçës.

Procesi i vaksinimit do të kryhet në ndërtesën e ish-Shtëpisë së Oficerëve, pra vetëm një qendër vaksinimi.

Procesi nisi fillimisht në Tiranë dhe më pas u shtri edhe në qytete të tjera në Shkodër, Fier e Vlorë ndërsa pritet të nisë edhe në Kukës.