Bota Nisin hetimet për princin që vrau ariun më të madh të Rumanisë

Nisin hetimet për princin që vrau ariun më të madh të Rumanisë

Autoritetet në Rumani kanë filluar një hetim lidhur me akuzat për vrasjen e ariut më të madh në vend Arthur, i cili u vra në mars nga një princ evropian.

Rumania është shtëpia e popullsisë më të madhe të Evropës me arinj ngjyrë kafe, zyrtarisht rreth 6000, megjithëse disa shkencëtarë kundërshtojnë këto shifra. Ajo ndaloi zyrtarisht gjuetinë e tyre në 2016.

Tani jep vetëm leje gjuetie për arinj “problematikë” të cilët u shiten gjahtarëve të trofeve.

Dokumentet zyrtare të gjuetisë të parë nga Associated Press konfirmojnë se Princit Emanuel von und zu Liechtenstein iu dha një leje gjahu katër-ditore në Mars në Qarkun Covasna të Rumanisë dhe se më 13 mars ai vrau një ari ngjyrë kafe 17-vjeçar, për të cilin ai dyshohet se ka paguar 7mijë euro.

Por sipas OJQ-së Agent Green, princit iu dha leje të vriste një ari femër që kishte shkaktuar disa dëmtime në fermat lokale.

“Arthur ishte 17 vjeç dhe ishte ariu më i madh i vëzhguar në Rumani dhe ndoshta më i madhi që jetonte në Bashkimin Evropian”, tha OJQ-ja në një deklaratë, duke shtuar se ”ishte e habitshme se si princi mund të kishte gabuar një femër me këlyshë që vinte në fshat, me një mashkull të madh që jetonte thellë në pyll“.

Një zyrtar i lartë nga ministria e Mjedisit e Rumanisë, Octavian Berceanu, i tha AP se hetimi mbi çështjen filloi në 29 prill dhe se gjuetia pa leje është një nga dyshimet në çështje.