Extra Një sy gjumë, çfarë bëjnë finlandezët për të rritur produktivitetin

Një sy gjumë, çfarë bëjnë finlandezët për të rritur produktivitetin

Nëse keni kërkuar ndonjëherë një justifikim për të marrë një sy gjumë gjatë ditës, mos e mendoni më gjatë. Në Finlandë, kompanitë po e njohin gjithnjë e më shumë vlerën e pushimit, aq sa ato u japin të drejtë punonjësve të bëjnë një pushim të shkurtër në mes të orarit të punës. Në këtë artikull keni të gjitha detajet mbi këtë prirje të re finlandeze dhe pse mund të jetë e vlefshme për të gjithë ne.

Punonjësit e zyrave në Finlandë tregojnë përse koha e pushimit në drekë është e domosdoshme dhe shembulli i tyre është i vlefshëm. Stresi i lartë ulë produktivitetin në punë, për këtë arsye shumë kompani finlandeze po e shohin si mundësi e mirë për të rritur produktivitetin në punë. Për këtë arsye kompanitë ofrojnë disa dhoma të veçanta që punonjësit e tyre të kenë mundësi të marrin një sy gjumë.

Veç kësaj ata kanë edhe në tendencë tjetër që përfshinë Yogan, ku punonjësit mund të largohen nga puna për 30 minuta në një ambient të veçantë të krijuar nga kompania për të praktikuar yoga. Një profesionist i trajnuar ndihmon një grup të vogël njerëzish për të arritur kulmin e relaksimit, pa stimuj digjital. Një profesor finlandez dhe ekspert i gjumit argumenton se kohët e gjumit në punë mund të jenë veçanërisht të dobishme për të krijuar lidhje të forta dhe miqësi të qëndrueshme ndërmjet kolegëve.

Në Finlandë, si në shumë vende perëndimore, fjetja gjatë ditës shpesh është parë si dembelizëm, por sipas ekspertëve finlandezë, kjo po ndryshon. Marrja e mjaftueshme gjumit me cilësi të mirë konsiderohet tani nga finlandezët si një aftësi dhe një arritje e rëndësishme. Në fund të fundit, gjumi i mirë është ajo që na bën të frytshëm, të vëmendshëm dhe krijues.

Së bashku me gjumin, stilet e punës po ndryshojnë gjithashtu në Finlandë. Kompanitë finlandeze janë duke larguar rregullat tepër të rrepta të orarit të punës dhe duke favorizuar ata me më shumë fleksibilitet ku secili punëtor organizon orët e tyre të punës në mënyrë të pavarur. Për shkak se orari i gjumit i të gjithëve është i ndryshëm, kjo i lejon çdo punonjësi të marrë pjesën tjetër që u nevojitet.