Kulturë Një zbulim i bujshëm në Izrael

Një zbulim i bujshëm në Izrael

Arkeologët izraelitë njoftuan se zbuluan aksidentalisht një varr 3300-vjeçar nga epoka e faraonit Ramses II, në të cilin gjetën qeramikë, objekte bronzi dhe eshtra.

Arkeologët izraelitë njoftuan të dielën se kishin zbuluar aksidentalisht një varr 3300-vjeçar nga epoka e faraonit Ramses II, në të cilin gjetën qeramikë, objekte bronzi dhe eshtra.

“Varri mund të na ofrojë një pamje më të plotë të riteve të varrimit nga epoka e bronzit”, tha arkeologu izraelit Eli Yannai, duke shtuar se varri u gjet disa ditë më parë kur një punëtor po gërmonte tokën pranë Parkut Kombëtar Palmahim pranë Tel Avivit.

Punëtori gjeti një copë guri që mbulonte varrin.

Objekte antike dhe një skelet

Arkeologët kanë gjetur enë antike, kavanoza, kupa, objekte bronzi, maja shigjetash, si dhe një skelet njerëzor relativisht të ruajtur mirë.

Objektet datojnë nga periudha e Ramses II, i cili sundoi Egjiptin midis 1279 dhe 1213 para Krishtit dhe gjithashtu kontrolloi pjesë të territoreve që sot përfshijnë zonat e Izraelit, Palestinës, Libanit, Jordanisë dhe Sirisë.