Kryesore Njerëzit më të admiruar në botë për 2018: Çifti Obama mund çiftin...

Njerëzit më të admiruar në botë për 2018: Çifti Obama mund çiftin Trump

Që nga viti 1946, kompania e sondazhit të Gallup ka pyetur amerikanët se cilat prej figurave publike admirojnë më së shumti. Rezultatet çdo vit ndahen në kategoritë e burrave dhe grave.

Ish-presidenti Barak Obama përfundoi i pari në listën e njerëzve më të admiruar për 2018.

Ish-zonja e parë Michelle Obama kryesoi listën e grave. Duke u votuar kështu, Michelle doli përpara Hillary Clintonit, e cila kryesonte listën e grave më të admiruara për 17 vjet.

Michelle Obama ishte zgjedhja e 15% e të anketuarve, ndërsa Clinton ra në vendin e tretë me 4%, pas Oprah Winfrey, i cili ishte përzgjedhja e 5%. Gallup ka hulumtuar se cilat burra dhe gra janë admiruar më së shumti çdo vit për më shumë se shtatë dekada, me përjashtim të vitit 1976. Shumë nga ata që janë në krye të listës nuk janë amerikanë.

Mbretëresha Elizabeth ka qenë në 10 gratë e para për 50 vjet, që është një rekord. 10 njerëzit kryesorë të këtij viti përfshijnë Dalai Lama, i cili është udhëheqësi shpirtëror i Tibetit dhe Papa Françesku.

Ishi-presidenti Obama është në një pozicion mbresëlënës. Ai ka mbajtur vendin e parë për 11 vjet, përfshi këtu edhe kohën kur ishte ende president në detyrë. Në total Obama mori 19% të votave.

Kishte politikanë në të dy listat e burrave dhe grave më të admiruar.

Presidenti Donald Trump ishte i dyti për herë të katërt. Ai ishte zgjedhja e 13% e të anketuarve që  u përzgjodh nga lista e burrave.

Lista e grave përfshin kancelaren Angela Merkel, të cilët shumë besojnë se është figura më e fuqishme politike në Evropë. Nancy Pelosi, e cila ndoshta do të bëhet përsëri kryetare e Dhomës së Përfaqësuesve, është gjithashtu në listë. Kështu është edhe Nikki Haley, e cila është ambasadorja amerikan që po largohet nga Kombet e Bashkuara. Këta janë njerëzit më të admiruar të meshkujve dhe femrave për 2018.