Extra “Njerëzit përçmojnë atë që s’e kuptojnë”, disa thënie frymëzuese për karakterin e...

“Njerëzit përçmojnë atë që s’e kuptojnë”, disa thënie frymëzuese për karakterin e njeriut

1- Njerëzit përçmojnë atë që s’e kuptojnë – J. V. Gëtte 

2- Askush nuk është bërë i varfër, duke dhënë – Anne Frank

3- Për atë që është shumë i vetmuar edhe zhurma është ngushëllim…- Friedrich Nietzsche

4- Duke u rritur mëson sesa e bukur dhe madhështore është: Thjeshtësia! – Fabio Volo

5- Jo gjithmonë bëjmë atë që duhet. Madje dhe kur e dimë këtë. Shpesh këtu qëndron bukuria e jetës – Erich Maria Remarque

6- Bukuria mbetet vetëm një skicë, është karakteri ai që e bën një person të jetë një kryevepër – William Shakespeare

7- Mjerë ai që ka dashur vetëm formën, trupin dhe pamjen, vdekja ia rrëmben të gjitha. Dashuroni shpirtin…se do ta rigjeni. – Victor Hygo

 8- Në kujtesën e popullit, mbetet vetëm ai të cilin populli e ka  – F.M. Dostojevski

9- Ne mund të jemi gjithçka, veç një gjë nuk jemi: ajo që kujtoni ju – Ismail Kadare