Kuriozitete Njihuni me origjinën e “Lulet e Majit”

Njihuni me origjinën e “Lulet e Majit”

“Lulet e Majit” ishte një serenatë që muzikanti i talentuar Pjerin Ashiku, e kompozoi gjatë periudhes së komunizmit ndërsa punonte në torno dhe ia dedikoi një përsoni të rëndësishëm.

Ndër vite kjo këngë është kënduar në Shkodër, Korçë dhe Gjakovë e madje ka patur dilema për origjinën e saj por kantautori Gjoka insiston se autori i vetëm dhe origjinali është Pjerin Ashiku.

Kënga popullore është në krize dhe po humbet identitetin e saj shqiptar thotë kengëtari teksa bën apel që të vleresohen ata që sipas tij, kanë bërë art të vertetë.