Extra Njihuni me Zippy-n, qenin që dha jetën për të shpëtuar familjen nga...

Njihuni me Zippy-n, qenin që dha jetën për të shpëtuar familjen nga zjarri (video)

Ishte ora 2 e mëngjesit dhe familja Butler nga Florida po flinte paqësisht në shtëpinë e tyre në Bradenton, kur filloi një zjarr në papafingo …

Alarmi ra, por vetëm shkurtimisht, pasi u përfshi menjëherë nga zjarri dhe familja nuk e kishte idenë e ferrit mbi kokat e tyre. Zjarri filloi të gëlltiste mobiljet, tavanet e dhomave të gjumit ndërsa Butlerët vazhdonin të flinin. Dhe më pas një hero i vogël doli në skenë. Zippy, qeni i kësaj familje, ndjeu atë që po ndodhte dhe filloi të leh “si një i çmendur”, siç rrëfen pronari i shtëpisë, Leroy Butler. Qëllimi ishte që t’i zgjojë dhe t’i shpëtojë.

“Ai vrapoi nga dhoma në dhomë, nga shtrati në shtrat dhe lehte, lehte fort”, rrëfen Leroy Butler.

Ai ishte i vendosur të kalonte nëpër zjarr për të zgjuar të gjithë anëtarët dhe këtë ia arriti. Të gjithë anëtarët e familjes u larguan nga flakët që kishin përpirë shtëpinë e tyre.

Por ishte një prej tyre. Zippy i vogël vetë ishte bllokuar brenda shtëpisë. Leroy u përpoq të kthehej, por nuk ishte në gjendje të bënte shumë.

“Dyshemeja e dhomës së ndenjes ku qe bllokuar Zippy po digjej dhe ai nuk mund të dilte prej aty. Ai ishte një qenush i vogël. Ai nuk mund të shkonte askund”, tha një duke qarë Leroy Butler.

Familja Butler qëndronte në pritje të zjarrfikësve për të shuar zjarrin. Kur ata më në fund arritën të Zippy, për fat të keq, ishte shumë vonë.Tymi e kishte vrarë heroin e vogël, i cili u shpëtua nga rruga nga babai i Leroy disa vjet më parë.

“Ai ishte një qen i mirë, i mrekullueshëm, besnik dhe bëri gjithçka mundi. Ai na shpëtoi nga një vdekje e sigurt”, tha Leroy, familja e të cilit tani është e pastrehë, pa qen dhe, për fat të keq, pa fotografi që mund të rikthenin kujtime të kohërave më të mira.

Siç thotë familja, qenush Zippy i vogël, i cili kishte një jetë të vështirë deri në takimin e Butlers, tani më në fund mund të flejë paqësisht.