Kosova Njihuni me Philip S. Kosnett, ambasador i ri i SHBA-ve në Kosovë

Njihuni me Philip S. Kosnett, ambasador i ri i SHBA-ve në Kosovë

Shpërndaje

Diplomati Philip S. Kosnett nga Virxhinia, pritet të jetë pasardhës i Greig Delawies si ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Republikën e Kosovës. Kështu citon “Zëri i Amerikës” Shtëpinë e Bardhë.

Kosnett aktualisht është i ngarkuar me punë i përkohshëm në Ambasadën e SHBA-ve në Ankara.

Gjatë karrierës së tij në Shërbimin e Jashtëm, ai ka punuar në tetë misione të SHBA-ve në Evropë, Azi dhe Lindjen e Mesme si dhe në pozita të larta drejtuese në Departamentin e Shtetit.

Pjesa më e madhe e karrierës së Kosnett ka qenë e fokusuar në bashkëpunimin ndërkombëtar të sigurisë dhe pajtimin politik.

Ai ka shërbyer si zëvendës zhef misioni në Uzbekistan dhe në Islandë; si dhe në pozita politike, politiko-ushtarake dhe ekonomike-tregtare në Afganistan, Irak, Kosovë, Hollandë dhe Japoni.

Në Uashington ai ka punuar në zyrat e Departamentit të Shtetit për Evropën, kundër-terrorizmit, politiko-ushtarake, të Inteligjencës dhe Kërkimeve, etj.

Kosnett është diplomuar në në Universitetin e Harvardit. Ai është nderuar me 10 çmime të Departamentit të Shtetit, ka marrë Medaljen e Zyrës së Sekretarit të Mbrojtjes për Shërbim Civil të Jashtëzakonshëm dhe Medaljen Departamentit të Këmbësorisë për Shërbim Civil të Shkëlqyer.

Kosnett flet turqisht, rusisht, holandisht dhe japonisht.