Extra Nuk të kupton partneri? Zgjidhja është këtu

Nuk të kupton partneri? Zgjidhja është këtu

Nuk është nevoja të kthehemi në studime apo kërkime, për të thënë se dialogu dhe komunikimi janë thelbësor, në një marrëdhënie. Duket e lehtë, por në të vërtetë gjërat shpesh nuk shkojnë ashtu siç dëshirojmë.

Këtu janë disa indikacione se si të përmirësojmë jetën dhe harmoninë në çift:

 

  1. Përveç fjalëve

Shpesh, ajo që themi nuk është aq e rëndësishme sa ajo që nuk themi: Fjalët janë vetëm një pjesë e komunikimit. Duhet të mësohemi për të vëzhguar komunikimin jo-verbal të tjetrit: Çfarë na komunikon nëpërmjet trupit? Shprehja e syve dhe fytyrës, ngjyrës së lëkurës, lëvizja e këmbëve ose e krahëve mund të japin informacione të rëndësishme për emocionet dhe për atë që tjetri po mendon.

  1. Flisni për këtë

Studimet shkencore thonë se mungesa e dialogut prek një çift në dy. Ndjenja e të dëgjuarit dhe të kuptuarit konsiderohet thelbësore për pothuajse secilin prej nesh, por nuk është një fakt përshkrues. Prania e dialogut të mirë mund të konsiderohet edhe më e rëndësishme sesa momenti seksual.

  1. Merrni kohë

Ditët tona janë plot: Familja, shtëpia dhe puna na marrin pjesën më të madhe të kohës, e ndaj rritet rreziku për të lënë pas dore partnerin. Shpesh jemi të fokusuar në qëllimet dhe interesat tona për të shqyrtuar nevojat e shprehura nga partneri ynë, si një rrezik për atë që duam. Të mësuarit për të ndërtuar një hapësirë ​​të përbashkët, në të cilën të gjithë mund të shprehin veten dhe të ndajnë pritshmëritë dhe kohën është vendimtare për të mos humbur veten.

  1. Hiqni celularët

Nëse ne duhet të listojmë burimet kryesore të çrregullimit që godasin çiftet, sigurisht që telefoni celular zë një vend nderi në podium. Hiqeni kur jeni bashkë!

  1. Afrohuni

Afërsia epidermale është e lashtë dhe është një mënyrë për të qenë më intim. Nuk duhet të harrojmë se për meshkujt  por edhe për ne që seksualiteti është një kanal i mirë i komunikimit, sepse në marrëdhëniet seksuale, logjika braktiset duke privilegjuar emocionet.

 Burimi: TgCom24