10/08/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Tre faktet që shpjegojnë gjendjen e tensionuar në Shqipëri më 1919 – Intervista në...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Nuova Italia” ka botuar, të dielën e 8 qershorit 1924, në ballinë, intervistën e Xhemil Dinos (ambasadorit shqiptar në...

Letra e komandantit francez: Grekët duhet të kuptojnë se edhe Shqipëria ka të drejtë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Éclair” ka botuar, të hënën e 15 shtatorit 1919, në faqen n°2, letrën e Felix Holtz, ish-komandantit francez të Batalionit të...

A është e kënaqur Shqipëria me vendimin e Konferencës së Ambasadorëve? Opinioni i Mit’hat...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Revista franceze “Les Cahiers des Droits de l’Homme” ka botuar, me 25 janar 1922, në faqen n°47, opinionin e atdhetarit,...

Mufid Bej Libohova në 1913: Shqipëria të ketë një ushtri prej 100 mijë vetësh...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Dépêche Algérienne” ka botuar, të mërkurën e 17 shtatorit 1913, në ballinë, intervistën e Mufid Bej Libohovës dhënë asokohe gazetës...

Detaje mbi mizoritë e ushtrisë serbe të kryera kundër shqiptarëve në 1912

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Marseillais” ka botuar, të enjten e 2 janarit 1913, në ballinë, shënimet e mbledhura nga qeveria austro-hungareze mbi...

A fshihej Mit’hat Frashëri pas këtyre tri letrave të nënshkruara me pseudonimin “Adriatiku” në...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Revista politike, ekonomike dhe financiare “France-Orient” ka botuar në gusht dhe dhjetor të 1921 si dhe në janar të 1922,...

Si Mit’hat Frashëri mbështeste revoltën e shqiptarëve ndaj turqve

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të mërkurën e 4 majit 1910, në faqen n°2, intervistën ekskluzive të Mit’hat Frashërit në lidhje...

Intervista me kapitenin Selaudin Blloshmi në Paris 1919: Çfarë kërkojmë nga Fuqitë e Mëdha

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Bleu de Paris” ka botuar, të hënën e 28 prillit 1919, në ballinë, intervistën me Selaudin Blloshmin (Salahedin...

Rrëfimi i vizitës së studiuesit francez Gabriel Louis-Jaray në Teqenë e Elbasanit në vitin...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Revue politique et littéraire” ka botuar me 25 prill 1914, rrëfimin e vizitës së Gabriel Louis-Jaray (studiues francez) asokohe në...

Turhan Pasha në Konferencën e Paqes: Kërkojmë kthimin e territoreve shqiptare dhënë Malit të...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Express de Mulhouse” ka botuar, të hënën e 10 marsit 1919, në ballinë, kërkesën e Turhan Pashës në Konferencën e...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni