17/01/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

LIFE (1939) / Foto-intervista e parë e Leka Zogut I

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Life” ka botuar, me 9 tetor 1939, në faqen n°79, fotografinë e veçantë (bashkangjitur me një shkrim) të Mbretëreshës Geraldinë...

Raporti sekret i CIA-s për “Frontin e Bashkuar Shqiptar”: Roli i Mit’at Frashërit dhe...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Agjencia Qendrore e Inteligjencës (CIA) ka deklasifikuar në vitin 2007 dokumentin që përshkruan negociatat ndërmjet Mbretit Zog dhe diplomacisë amerikane...

Poezia e veçantë e Konicës dedikuar “një diplomati që i trajtonte gjërat më të...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “The Judge” ka botuar, në korrik të 1938, në faqen n°17, poezinë e veçantë të shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit të...

“Të vetmet pasuri që kishin shqiptarët ishin patriotizmi dhe mençuria e tyre”

Nga Aurenc Bebja*, Francë Revista “The New Statesman” ka botuar, me 5 mars 1921, në faqen n°641, letrën e atdhetarit, shkrimtarit, diplomatit dhe politikanit shqiptar,...

Personalitetet e huaj që morën pjesë në komitetin ekzekutiv të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “The Globe” ka botuar, të martën e 4 majit 1880, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me personalitetet e huaja...

 “L’Echo de Paris” (1910): Preteksti i mbylljes së shkollave shqiptare në Elbasan dhe Korçë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të dielën e 11 shtatori 1910, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me pretekstin...

Shpërngulja e shqiptarëve nga grekët dhe serbët – Memorandumi i Komitetit kombëtar shqiptar më...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Petit Troyen” ka botuar, të martën e 11 shkurtit 1913, në ballinë, memorandumin e Komitetit kombëtar shqiptar drejtuar asokohe ambasadorëve...

Kur Balzaku prezantonte kandidaturën e tij për deputet në Asamblenë Kombëtare franceze

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të dielën e 19 marsit 1848, në faqen n°3, letrën e Honoré...

Konventa e Mbretit Leka Zogu I në Madrid dhe mbështetja e një senatori amerikan

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Congressional Record” ka botuar, me 11 gusht 1972, “Aktin e Unitetit” të shqiptarëve në mërgim (ekzil) të realizuar gjatë konventës...

“Variety” (1993): Intervista me Bekim Fehmiun, yllin më të madh të filmit në Jugosllavi

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Variety” ka botuar, me 14 prill 1993, në faqen n°75, intervistën e Deborah Young me aktorin e famshëm shqiptar Bekim...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni