17/05/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Një monument për Jeronim de Radën, konkursi në vitin 1903 midis skulptorëve italianë dhe...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Français” ka botuar, të martën e 17 marsit 1903, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me ndërtimin e një...

Prodhimi i mëndafshit në Shkodrën e viteve 1800

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Moniteur Universel” ka botuar, të mërkurën e 18 qershorit 1862, në faqen n°7, një shkrim në lidhje me prodhimin...

Fjalimi i Mustafa Pashë Bushatlliu në Shkodër: Jam gati të sakrifikoj pikën e fundit...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “La Quotidienne” ka botuar, të hënën e 18 prillit 1831, në ballinë, një shkrim në lidhje me fjalimin e mbajtur...

Korrespondenca midis Pashait të Shkodrës Ibrahim Bushatlliu dhe Bonapartit

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze “La Clef du cabinet des souverains” ka botuar, me 15 shtator 1797, në ballinë dhe faqen n°2, kopjet...

The Chicago Tribune, 1929: 50 çifte të porsamartuara shqiptarësh e shijojnë muajin e mjaltit...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “The Chicago Tribune” ka botuar, të premten e 25 marsit 1929, në faqen n°5, një shkrim në lidhje me udhëtimin...

Ibrahim Kodra, një jetë për të treguar

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Tempo” ka botuar, me 2 dhjetor 1973, në faqen n°85, një shkrim për piktorin e shquar shqiptar Ibrahim Kodrën, të cilin,...

Dokumentari për shqiptarët e Kalabrisë më 1955: Për kë bie kambana e Sant’Adriano-s?

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Radiocorriere” ka botuar, me 19 mars 1955, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me një dokumentar asokohe mbi shqiptarët...

Poezia e lamtumirës dedikuar Aleksandër Moisiut nga piktorja Veronica Haigh

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Drama” ka botuar, në prill të 1935, në faqen n°126, poezinë e piktores Veronica Haigh dedikuar asokohe Aleksandër Moisiut me...

Kur Bekim Fehmiu riktheu mjekrën e Uliksit për të luajtur rolin e Che Guevarës

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Stampa Sera” ka botuar, të hënën e 25 marsit 1968, në faqen n°7, një shkrim në lidhje me rolin e...

Rekomandimi i Gjon Milit për dallimin dhe përdorimin e dritës së fenerëve përtej mjegullës

Nga Aurenc Bebja*, Francë “National Fisherman” ka botuar, në gusht të 1935, në faqen n°24, një shkrim në lidhje me rekomandimin e Gjon Milit...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni