20/05/2022
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Foto e rrallë: Sovranët shqiptarë duke u larguar nga Varshava për në Riga

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të dielën e 16 korrikut 1939, në ballinë, fotografinë e rrallë të sovranëve shqiptarë, gjatë largimit të...

Traktati i Londrës, presidenti Wilson: SHBA duhet të konsultohet për kufijtë shqiptarë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 22 shkurtit 1920, në ballinë, shkrimin e medias amerikane “Chicago Tribune” në lidhje me...

“Paris-Midi” 1924: Reagimi i Shqipërisë në mbrojtje të shqiptarëve të Çamërisë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të shtunën e 26 korrikut 1924, në ballinë, një shkrim në lidhje me reagimin e qeverisë shqiptare...

Plebishiti shqiptar më 1919: SHBA të administrojë Çamërinë dhe territoret e aneksuara nga Serbia

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 7 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me propozimin e delegacionit shqiptar...

“Ne e admirojmë Francën!” Një intervistë e rrallë e Zogut dhënë për një romancier...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Journal” ka botuar, të hënën e 6 prillit 1925, në ballinë, intervistën ekskluzive të romancierit dhe gazetarit francez Henri Beraud...

“Shqipëria dhe Greqia”, telegrami i Fan Nolit drejtuar liderëve më të fuqishëm botërorë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 30 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me telegramin e presidentit të...

Media franceze (1919): Myslimanë e të krishterë të bashkuar në Shqipëri

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 16 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me emërimin, 100 vite më...

“Le Temps”, 1939: Zemërimi i mërgatës shqiptare në SHBA ndaj Italisë fashiste

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të dielën e 9 prillit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me reagimin e...

Heqja e ferexhesë dhe një urdhër i Zogut për gratë shqiptare

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 20 marsit 1937, në faqen n°2, një shkrim në...

Telegrami: Kur Presidenti i SHBA-ve uronte mbretin Zog

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 15 shtatorit 1928, në faqen n°6, një shkrim në...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni