01/02/2023
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Telegrami: Kur Presidenti i SHBA-ve uronte mbretin Zog

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të shtunën e 15 shtatorit 1928, në faqen n°6, një shkrim në...

Një letër e mbretit Zog drejtuar Kombeve të Bashkuara kundër pushtimit fashist

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze “Le Peuple” ka botuar, të martën e 16 majit 1939, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me...

Ditëlindja e Leka Zogut, fotot e rralla të botuara në shtypin francez të 1939

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 5 Prill 2019 Me rastin e ditëlindjes (5 prill 1939) së N.M.T. Leka Zogut, mbretit të shqiptarëve, Aurenc Bebja, nëpërmjet...

“Paris-soir” (1939): Shqipëria tani ka një trashëgimtar të drejtpërdrejtë. Mbreti Zog I është baba

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-soir” ka botuar, të enjten e 6 prillit 1939, në ballinë, një shkrim në lidhje me lindjen e Leka Zogut...

“Le Radical”, 1924: Vrasja e 4 amerikanëve në Shqipëri dhe reagimi i ashpër i...

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta franceze “Le Radical” ka botuar, të premten e 11 prillit dhe të shtunën e 19 prillit 1924, në ballinë,...

Kur Italia detyroi hebrenjtë e pranuar nga Zogu të largoheshin nga Shqipëria

Nga Aurenc Bebja*, Francë Gazeta “Paix et Droit”, organ i Aleancës Universale Izraelite, ka botuar, në qershor të 1939, në faqen n°12, një shkrim...

“Paris-Midi”, 1919: Shqiptarët ortodoksë të Amerikës kundër pretendimeve të atyre të Epirit të Veriut...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Paris-Midi” ka botuar, të dielën e 9 marsit 1919, në ballinë, një shkrim në lidhje me kërkesën e shqiptarëve të...

Kur gazeta franceze botonte emrat e gjeneralëve serbë për krimet ndaj shqiptarëve

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Courrier de Saône et Loire” ka botuar, të shtunën e 23 nëntorit 1912, në ballinë, një shkrim mbi mizoritë...

“Gjergj Kastrioti, Mbreti i Shqipërisë”, vepra historiografit francez botuar në Paris më 1665

Nga Aurenc Bebja*, Francë Në veprën me titull “Abrégé de l'histoire des Turcs, contenant tout ce qui s'est passé de plus remarquable sous le règne...

Dy portrete të rralla të Skënderbeut dhe Donikës në revistën franceze të vitit 1913

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Revue hebdomadaire” ka botuar, më 2 gusht 1913, dy portrete të rralla, të Skënderbeut dhe Donikës, të mundësuara asokohe nga...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni