06/12/2023
Kërko

aurenc bebja - Rezultatet e kërkimit

Nëse ju nuk jeni të kënaqur me rezultatet, ju lutem bëni një tjetër kërkim

Rrëfimi i Dukës së Montpensier-it: Pse e mora Ismail Qemalin në Vlorë për...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të shtunën e 12 prillit 1913, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me rrëfimin e Dukës...

Një intervistë e vitit 1909/ Parashikimi i Ismail Qemalit mbi të ardhmen e Perandorisë...

Nga Aurenc Bebja*, Francë “L’Echo de Paris” ka botuar, të hënën e 25 tetorit 1909, në faqen n°3, intervistën ekskluzive të korrespondentit të saj me...

I akuzuar për nxitjen e trazirave në Shqipëri, intervista me Ismail Qemalin në Athinë

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të enjten e 10 qershorit 1909, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me reagimin e Ismail...

Aleksandër Moisiu dhe publiku parisien, intervista e aktorit të famshëm më 1927

Nga Aurenc Bebja*, Francë  “Candide” ka botuar, të enjten e 20 tetorit 1927, në faqen n°7, intervistën e Claude Prevost me aktorin e famshëm...

Telegramet mes Zogut, Viktor-Emanuelit III dhe Musolinit për traktatin e miqësisë italo-shqiptare

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, më 14 (faqe n°6) dhe 15 dhjetor (faqe n°2) 1926 telegramet e shkëmbyera...

Kur Asambleja Kushtetuese zgjidhte Zogun President dhe Tiranën kryeqytet  

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Excelsior” ka botuar, të hënën e 2 shkurtit 1925, në ballinë, një shkrim në lidhje me zgjedhjen president të Ahmet...

Emocionet e Mit’hat Frashërit gjatë vizitës në shkollat për vajza të Aleancës Izraelit

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal de Salonique” ka botuar, të hënën e 4 shkurtit 1907, në ballinë, një shkrim në lidhje me vizitën e...

Atentati ndaj Zogut në vitin 1924, çfarë shkruante gazeta franceze

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Figaro” ka botuar, të dielën e 24 shkurtit 1924, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me atentatin ndaj...

Vizita e trashëgimtarit të dinastisë së Matit te Musolini

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të mërkurën e 1 prillit 1936, në faqen n°2, një shkrim në lidhje...

Marrëveshja e Shqipërisë me Vatikanin për aspiratat e popullsisë katolike të veriut

Nga Aurenc Bebja*, Francë “Le Temps” ka botuar, të martën e 27 dhjetorit 1927, në faqen n°4, një shkrim në lidhje me marrëveshjen ndërmjet...

PËRZGJEDHJA E EDITORIT

Na ndiqni