Histori Pamje të rralla nga jugu i Shqipërisë në vitet 1930-1932

Pamje të rralla nga jugu i Shqipërisë në vitet 1930-1932

Velçë, fshati në krah të djathtë të rrjedhës së Shushicës

Nga Ilir Ikonomi

Fotografitë janë të viteve 1930-1932 dhe flasin shumë për bukuritë e fshatrave shqiptare, edhe pse jetesa ishte e ashpër.

Fotot janë nxjerrë nga koleksioni i gjeografit austriak Ernst Nowack, i cili i ka rënë kryq e tërthor Shqipërisë, në një ekspeditë të vështirë.

Ai udhëton përgjatë Shushicës, pastaj shfaqet në Qafën e Llogorasë, vazhdon në Dhërmi e Himarë e deri në Palasë.

Në këto lloj udhëtimesh i vetmi mjet ishin kuajt dhe një udhërrëfyes i mirë.

Dhe të mendosh që kjo është vetëm një pjesë e vogël e dëshmisë së tij nëpër shtigjet e maleve shqiptare!

Gjorm
Ramicë
Dhoma e miqve
Kocul
Kocul
Brataj
Brataj
Qafa e Llogorasë
Dhërmi
Dhërmi
Borsh
Himarë
Palasë
Dukat
Terbaç
Terbaç